26 Kasım 2013 Salı

0
Köpeklere tuvalet eğitimi nasıl verilir?





Bir çok köpek sahibine göre köpeğin yaşı kaç olursa olsun, günde iki kere dışarı çıkarılması yeterlidir. Fakat bu yanlıştır.

Köpeklerin tuvalet düzeni; yedinci haftadan dördüncü aya kadar günde 4 kere, dördüncü aydan yedinci aya kadar günde 3 kere, yedinci aydan sonra da günde 2 kere tuvalete çıkarmak şeklinde olmalıdır.

Tuvalet eğitimini beslenme düzeniyle paralel olarak yapmak eğitim sürecini hızlandırır ve kolaylaştırır. Standart bir program belirleneceğinden, köpeklerin önünde sürekli mama ve su bulundurulmaması gerekir. Çünkü bu kazalara sebep olabilir.

Her gün belirlenen saatte yemek verilmelidir, köpek yemeğini yedikten sonra kaplar kaldırılmalıdır. Tuvalet eğitimi süresince bunlar yapılmalıdır. Çünkü köpek yemeğini yedikten sonra tuvaletini yapacağından, "tuvaletini yapmanı istediğim yer burası" mesajı en net yemeklerden sonraki zamanlarda verilebilir.

Köpek yemeğini yedikten sonra tuvaletini nereye yapması isteniyorsa oraya götürülür, serbest bırakılır. Bunun için 2-3 metrelik uzun kayışlar kullanılabilir. Köpek istenilen yere tuvaletini yaptıktan sonra bolca ödüllendirilir ve tekrar aynı yere yapması için teşvik edilir.

Tuvalet eğitiminde kesinlikle negatif davranış yoktur. Gazeteyle dövmek, burnunu dışkıya sürmek ya da bağırıp azarlamak eğitimi son derece yavaşlatacak ve geriletecek davranışlardır. Bu negatif hareketler, bazı karakterlerdeki köpekler için, gelecekte heyecanlanma ve strese girme durumunda altına kaçırma olarak geri dönebilir.

0 yorum:

Rottweiler Turkiye